Wednesday, May 30, 2012

~Ka$iH YanG SuCi~

Assalamualaikum waramatullahiwabarakatuh... apa khabar kepada semua pembaca blog di luar sana? sihat ke? da makan? hehehe.... alhamdulillah.... harap2 sihat dan ceria2 selalu... saye di sini ok je... alhamdulillah...

Haa.... saya nak ucapkan selamat hari gawai kepada mereka yang menyambutnya dan selamat cuti sekolah kepada adik-adik di luar sana...adik2 pegi mana cuti2 ni ek? u saye pun cuti gak seminggu tapi malangnye saya tidak dapat pulang ke kampung...hanya habiskan masa saya di rumah sewa sambil study dan relax2 je kat sini..sambil habiskan masa depan laptop nie haa... xtaw nk bt pe kan... haaa....buat wanita-wanita diluar sana nak tahu tak ape itu kasih yang suci???



Tangisan sanubari telah terhenti
Kala suram suria memancar sinarnya
Pertemuan seindah bayangan firdausi
Menjadi zikir kasih yang suci
 
Lukisan dua jiwa menjadi satu
Terkenang detik bertemunya kau dan aku
Santun berhikmah mengingatkan diri
Hidup dan mati hanya untuk Ilahi
Mengenggam janji cinta ini
Bertemu kasih tanpa jasad
Bicara tanpa suara
Hanya tulisan bahasa indah
Mengeratkan antara kita
Hinggalah ke akhirnya

Kau ku sanjung kerna pengorbanan

Bagai puteri di kayangan
Tika ku lesu hadapi hidup
Kau hembuskan nafas semangat
Penawar hati...

-Dari Amar-amani-

 

Kini aku tidak seperti dulu….
Seorang yang panas baran, kini sejuk umpama ais…
Seorang yang sensitif, kini tenang setenang air di kali…
Seorang yang cepat naik angin, kini lantas beristighfar…
Ya Allah,
Kurniakanlah aku cintaMu dan cinta orang yang cinta kepadaMu
dan cinta orang yang cinta kepada orang yang boleh hampir kepadaMu
dan menjadikan cinta itu boleh dihambakan.
Oh Tuhan,
Ku mendamba cinta dan rahmat dariMu..
ku pohon cinta insan yang menyintaiMu..
bimbinglah daku mengenali cinta suci,
moga dapat ku kecapi kasih yang sejati.

~adakalanya menghitung bintang di sunyi malam lebih mudah dari menggenggam sekeping hati~

-Dari Sahabat Sejati Kepada Sahabat Sejati-

Puisi khas buat kaum WaNiTa di luar sana... mari kita renung sejenak... untuk kaum lelaki sedarlah bahawa betapa berharganya seorang wanita...untuk dicintai, dimiliki dan dikasihi....

 eeemmm... korang tahu ape itu kasih yang suci?
kasih yang suci bila suatu ikatan menjadi indah dan suci apabila dua pasangan yang bercinta dengan satu persaan yang sama disatukan dan menjadi sebuah ikatan kasih sayang yang benar-benar luhur dari hati...  sebenarnya banyak pengertian yang dapat kita simpulkan.. betul x? setiap orang mempunyai pandangan dan pendapat yang berbeza-beza bergantung pada orang untuk menilai sesuatu kenyataan itu... kan? eemmm... da penat da berceloteh dalam blog ni...

p/s:- renung2kan dan selamat beramal...:-) jumpa lagi... wassalam...

1 comment:

Encik Gary said...

Assalamualaikum
Jemput2 lah singgah Di Blog Saya
http://tiga-pagi.blogspot.com/

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~My Blog List~

~My Pets~

< didi>

Follow by Email

",)