Thursday, May 23, 2013

~My LiFe..CoNvo...^_^ ~


Assalamualaikum kepada semua pembaca setia blogsaya... Alhamdulillah…. Syukur ke hadrat ilahi kerna saya masih bernafaz hingga ke saat hari ni 23 May 2013, kini saya sudah 24 tahun 3 bulan 6 hari. Hati ni masih terasa dan terkejut dengan khabar berita seorang kak yang bekerja di Hotel Amanpura Sg Petani telah meninggal dunia pada jam 9:30 pagi semalam kerana kemalangan jalan raya dengan sebuah trellar.. memang mengerikan la... Semalam x sempat nak menatap wajah mangsa kerana lambat tiba di kediaman arwah cuma sempat melawat di perkuburan sahaja la.. Apa pun mungkin sudah sampai masanya kak Syazwani meninggalkan orang yang di sayangi di muka bumi ALLAH ni.. semoga kak sha berada di samping orang2 yang beriman..
Al-Fatihah... Amin... 
MY CONVOCATION DAY!!!
Ok la.. kali ni saya nak share dengan kengkawan semua tentang diri saya pulak... Alhamdulillah 14hb May 2013, saya telah menamatkan pengajian saya dan saya telah menerima segulung ijazah sarjana muda di UiTM di HATIku... eerrmm... di mana lagi?? kalau bukan di SHAH ALAM la... hehehe...


Buat semua kengkawan yang sama2 berkonvo, tahniah di ucapkan.. kepada yang masih belum menamatkan pengajian...teruskan belajar dan jangan putus asa.. Insya ALLAH suatu hari nanti anda pasti akan tamat belajar macam saya jugak... papa pun... 
Saya nak share "My CONVOCATION DAY" with you all... hehehe...^-^

Pada mulanya keluarga saya tak dapat hadir untuk hari konvo saya ni tapi di sebabkan maa saya nak sangat.... pergi tengok saya nek atas pentas tu..so??? bincang la dengan family semua then akhirnya saya, maa, abg saya dan pak tam saya ikut sekali tuk meraikan hari konvocation saya kali ni... Sebelum ni saya telah menamatkan pengajian di UiTM Chendering, K.Terengganu dan konvo di UiTM Dungun. Tapi, kali ni saya tamat pengajian di UiTM Puncak Alam dan konvo di Shah Alam... eeerrmmm....

Alhamdulillah.... sebenarnya saya malas nak belajar tinggi2 tetapi di sebabkan maa saya nak sangat saya sambung belajar supaya boleh dapat pekerjaan yang baik selepas tamat pengajian... Saya pun rasa bersyukur sangat sebab antara family saya, hanya saya seorang je yang mampu belajar sampai ke tahap macam ni. Jadi, boleh di katakan saya ni harapan family la... huhuhu...kalau boleh maa nak saya jadi seorang pensyarah atau guru....kalau nak jadi pensyarah kena sambung master plak la.. rasanya cukup la dulu buat masa ni... saya nak fokus keja plak... huhuhu...

So?? saya harap pasni cepat2 la dapat keje yang sesuai.. sebelum ni da 3 da dapat keje tapi x bersesuaian dengan saya jadi, kalau boleh pasni ada kerja yang betul2..sesuai..... insya ALLAH...... Daa banyak da saya apply keje cuma kalau da rezeki ada la... saya tetap akan berusaha.... sambil2 tu, sekarang saya duk kat rumah jee sambil buat keje part time kat rumah n menjadi suri rumah tangga sepenuh masa sambil menjaga maa, abah, dan baby (anak abg).. huhuhuhuhu..

Kalau di fikir2kan...tyme belajar masa sekolah rendah dulu paling best kan??? betul tak kengkawan?? saya masih ingat lagi.. pergi sekolah, balik sekolah asyik main je.. lepak2 ngn kawan, study sama2 main sama2.. x fikir pape pun.. belajar pun relaxx je.. bila belajar di sek menengah plak hanya fikir blajar jee nak blajar rajin2 bagi dapat 8A, nak masuk asrama penuh.. tapi saya hanya mampu dapat 6A jee.. tu pun dapat masuk sek teknik jeee.... Pada mulanya teringin nak jadi engineer.. tapi lepas sek men dapat tawaran untuk sambung belajar bahagian Kejuteraan Perkhidmatan Bangunan...saya x nak plak... mula la banyak memikir nak sambung bahagian apa plak ek??? da mula x minat da nak amik jurusan engineer ni... aduuhh... 

Masa habis SPM la masa yang paling merumitkan untuk buat keputusan sebab banyak sangat tawaran belajar takut salah amik takut x minat la.. macam2 la... sampai la saya fikir saya nak amik jurusan yang mudah apabila kuar nanti boleh mintak keje kat mana2 jeee... so... saya buat keputusan tuk amik bahagian teknologi pejabat ni la.. orang ckap senang... boleh lee.... boleh dapat 3 pointer lebih2... huhuhuhu... alhamdulillah... pastu saya nak keje da dapat da tawaran keje pas diploma tetapi maa n family saya nak saya sambung belajar lagi.. masa tu biasa la.. pengaruh rakan2 sama.. ramai yang nak sambung.. diorang cakap nanti kalau ada diplome je susah nak dapat keje... YE KE???? *_* x semestinya kan??? alahai da terlepas da peluang kerja di penang & putrajaya...kalau x sekarang saya da pakai kereta da... huhuhu...

Sampai la sekarang saya da ada Ijazah Sarjana Muda orang kata degree la kan?? bahagian pengurusan sistem pejabat.. dengaq macam senang je kan?? tapi semua jurusan ada susah ada senangnya... so boleh tahan la... tapi tu la betul la orang kata kalau kita x berusaha sungguh2 memang kita x kan berjaya kan?? awal2 sem banyak sangat main2.. da last2 baru pulun.. tapi ok la... sekarang saya cuma nak mencari kerje je.. tapi tu la.. da banyak interview saya pergi..banyak2 tempat nak cari orang yang berpengalaman dan hanya nak level SPM jee??? Tu yang kadang2 pelik tu pengalaman tu boleh ditimba dan tak semua orang yang berpengalaman tu mampu lakukan kerja baru yang mereka dapat.. betul x?? saya gagal dalam peperiksaan untuk menjadi pegawai tadbir dalam kerajaan.. tapi x pe.. saya akan usaha lagi... saya x kisah kerja apa pun x pe.. janji kerja.. yang sesuai dan kita mampu lakukan ikut kemampuan, pengetahuan dan minat kita la.... Nak kata saya x de pengalaman ada la.. saya da 2 tempat da pernah praktikal kan?? tapi masa praktikal tu jangka masa pendek la.. x lama mana pun mungkin x cukup laa kan...

Ok la.. saya nak share ngn kawan2 di luar sana... pic saya daripada sekolah rendah, menengah sampai masuk universiti.. jom2... >_< ( Anda di larang save as pic2 saya tanpa kebenaran)..> saya TAK HALALKAN taw... copy & paste pun TAK BOLEH!!!! just boleh tengok je tawww.....

 
Semasa di sekolah rendah...di sekolah Haji Hussien Dol, Guar Chempedak, Kedah.. 






 Time ni masa di sekolah rendah....cuba teka darjah berapa ekk??? huhu... 

Semasa di sekolah Menengah... 
di Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Chempedak, Kedah.. Ni kenangan semasa bergambar dengan Pengetua Sekolah bersama pelajar Anugerah Cemerlang tahun 2004.

  


Tyme ni di sekolah Menengah Teknik Alor Setar bergambar bersama teman2 semasa ada Kursus Kejuruteraan di kem kat Jitra kot... huhuhu..




Yang ni plak kenangan menjadi pengawas asrama di Sekolah Teknik Lebuhraya Alor Setar, Kedah..tahun 2006..







 


Inilah kenangan bersama rakan2 seperjuangan menjadi Pengawas Asrama ketika sekolah menengah dahulu.. huhu..






 Ni la kengkawan kelas masa diploma dulu... rindu kamoo semua...



 
Bergambar bersama sahabat2ku... 
 


  

Inilah gambar kenangan saya semasa konvo di UiTM Dungun.. saya berjaya menamatkan pengajian saya dalam jurusan Diploma Pengurusan Teknologi Pejabat.. 

Alhamdulillah.............amin...













Yang ni plak kengkawan masa degree... so cool.. best... sweet memory with u all..


    Yang ni plak gambar terbaru saya.. saya baru sahaja menamatkan pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda Sistem Pejabat(Kepujian)... pada 14 May 2013...^_^




Bergambar bersama2 teman seperjuangan...


Akhir sekali gambar kenangan bersama maa saya yang tersayang...yang da banyak berkorban untuk saya.. mendidik saya dari kecik sampai la sekarang. Terima kasih maa....I LUV U.. Ini hadiah untuk maa... Jasamu takkan ku lupakan..sampai bila2... Insya Allah...semoga anak mu ini berjaya di dunia dan di akhirat.. AMIN....

5 comments:

umairajannah said...

nice pic awak tahniah, btol hidup nie penuh ngan cabaran hope awak jgn putus asa jalani kehidupan seharian n jaga kesihatan elok2 yer..

PuTriAjA said...

Tq so much awak... Betol ckap awak tu.. Hidup ni penuh dengan cabaran.. Kita manusia biasa x kan terlepas daripada dugaan.. Insya allah... semoga kesihatan saya bertambah baik.. Amin... Hope u too...>_<

EyzA LoVe said...

Tahniah..awak dah dapat kerja ke sekarang.ni? Saya baru nak sambung belajar dalam bidang ni..tapi secara PJJ..ok x kos ni?

PuTriAjA said...

Thanks awak... Eyza...

Lama x update blog ni, sekarang dah keje... masa habis belajar degree dulu pun hampir 6 bulan juga menganggur.... dulu keje kat kedah masa belum kahwin, sekarang dah kawin hampir setahun dah bulan Nov 2015 ni, ikut suami keje kat kemaman,terengganu plok.... Alhamdulillah... Boleh la tahan cos tu ade senang ade susah... yang penting berusaha. Masa keje plak bukannya relate sgt dgn study dulu cuma kita boleh gunakan ilmu yang ade dengan alam pekerjaan nanti. So, GOOD LUCK sape yang masih study tu... ^_*

Aina Natasha said...

Assalamualaikum.. nak tanya, kalau saya ambil stpm lepastu nak sambung sarjana muda pengurusan pejabat.. okay ke? Maksud saya, saya tak buat kerja gila ke? Sebab macam awak ambil diploma pejabat ni tahulah sikit tentang course ni. Macam saya stpm nikan taktahu pape. Apa pendapat awak? Thank you

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~My Blog List~

~My Pets~

< didi>

Follow by Email

",)