Sunday, April 21, 2013

~KeRja ParT Time???~


Assalamualaikum....dan salam 1 Malaysia... Buat tatapan anda di luar sana, penah dengar pasal Kerja 'Part Time' di rumah??? Kerja OnLine?? Kerja Sambilan?? 
Haa....sekarang anda boleh bekerja bila-bila masa sahaja...!! dengan mendaftar diJobdirumah...
Sebenarnya saya baru habis belajar dan masih tercari-cari...dan terus berusaha untuk mencari kerja yang sesuai dengan kelayakan yang saya ada....
Untuk makluman semua, setelah saya dapat tahu pasal kerja sambilan di internet ni, saya rasa ingin mencuba dan yakin bahawa kerja part time ni sebenarnya tidaklah susah mana pun cuma perlukan usaha yang lebih supaya kita dapat apa yang kita mahukan. Saya pulak sangat berminat dengan melayari internet ni...  

Selain itu, kerja online sekarang ni sangat banyak dipaparkan dalam internet la, facebook la, twitter la, blog la, email la... cuma setiap tawaran kerja online ni ada syarat2 nya dan panduan yang disediakan untuk kita mulakan sesuautu kerja tu...

 Anda boleh view di sini>> Jobdirumah.com untuk maklumat lebih lanjut mengenai kerja part time ni... baca berulang kali yee......

 

PEKERJA DARI RUMAH DIPERLUKAN
Sambilan & Sepenuh Masa
( Kekosongan Segera Seluruh Malaysia )

Antara Bidang - Bidang Pekerjaan:
Bertanggung-jawab membantu mengumpul maklumat dari internet, memasukan maklumat ke dalam sistem, membuat kajian maklumat yang di kumpul, menyediakan laporan & kerja - kerja am berkaitan.
Syarat - Syarat Kelayakan:
  • Tahu mengunakan komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Mesti boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris***
  • Mempunyai Komputer/Laptop
  • Ada akses ke talian internet
  • Berumur 18 tahun keatas
Lain-lain kelayakan:
  • Mampu bekerja tanpa pengawasan
  • Berupaya mengikuti arahan
  • Bersedia untuk kerja keras
  • Berfikiran positif & terbuka
  • Bermotivasi & mahu belajar
  • Bukan seorang pemalas
  • Punya disiplin diri yang tinggi

Maklumat Tentang Pekerjaan:
Kerja ini adalah jenis pekerjaan bebas (freelance) dan memerlukan orang yang serius mahu bekerja, bermotivasi tinggi & sanggup bekerja keras.
Kerja tidak terikat dengan sebarang kontrak dan waktu bekerja adalah fléksibel mengikut tugasan kerja yang di pohon.
Permohonan Terbuka Kepada Semua:
Jawatan adalah terbuka kepada semua berumur 18 tahun keatas dan memenuhi syarat yang di nyatakan di atas.
Jawatan kerja di rumah ini adalah peluang yang baik untuk suri rumah, pesara, pelajar dan sesiapa sahaja yang ingin bekerja dengan keselesaan di rumah sendiri.
Tempat & Waktu Kerja:
Boleh bekerja di mana sahaja asalkan ada akses internet. Di rumah, cybercafe, Starbuck, McD atau kedai mamak 24 jam.
Waktu bekerja adalah fléksibel, tawaran kerja datang dari seluruh dunia dan masa bekerja boleh di agihkan pada bila - bila masa. Pilih waktu bekerja sendiri, pada sebelah pagi, petang atau malam mengikut kesesuaian.

Contoh Tugasan:
Tugasan yang boleh di pohon antaranya adalah seperti berikut:
  • Data Entry
  • Menaip Dokumen
  • Mengumpul Maklumat
  • Menulis Artikal
  • Menulis Laporan
  • Khidmat Pelangan
  • Pembantu Maya
  • Tugas Perkeranian
  • dan lain - lain...
Pada mulanya, memanglah saya rasa macam banyak plak kena keluarkan RM50 untuk sertai program Jobdirumah ini. Tapi selepas apa yang diberikan, tips yang diberikan dan kerja yang dicadangkan untuk kita bid, saya nampak banyak kerja dari rumah yang boleh kita lakukan. Sebenarnya jobdirumah ni pun diperkenalkan daripada ‘seseorang’ untuk mencuba nasib dalam ‘kerja part time’ nie…

Jadi, terpulang pada anda samada mahu sertai atau tidak. Saya tidak memaksa. Anda mesti berfikir dan bijak mencari kerja. Baca panduan yang berikan dahulu..Tidak terhad saja kepada job-job yang diberikan. Cari juga diforum-forum popular, blog-blog popular yang banyak menawarkan kerja-kerja sampingan untuk mereka yang memerlukan. Kadang-kadang, tugasnya cuma komen dibeberapa buah forum atau blog sahaja. Siapa yang tak nak buat kerja mudah,kan? Sambil mencari kerja tetap di luar sana, hanya di hujung jari sahaja...

Anda hanya perlukan bank-in kan RM50 seperti gambar dibawah dan terus mendaftar di sini...  


  
Sekarang...anda boleh daftar disini >> Jobdirumah


Jika anda ingin menjadi Agen Affiliate untuk mengiklankan jobdirumah ni, anda hanya mendaftar dengan percuma sahaja... seperti gambar di bawah...

 

Sampai di sini dulu untuk tatapan semua... sekian.. Wassalam...

1 comment:

hafiz said...

nice..thanks for this great information.

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~Mu$LiM@H SoLeH@H~

~My Blog List~

~My Pets~

< didi>

Follow by Email

",)